Dec 1, 2010

O toto sa jednoducho musím podeliť. Či s Vami, alebo to jednoducho pustiť do éteru, neviem. Čítam knihu od Huysmansa s názvom Naruby. Niečo také som ešte nevidela. Najprv som prvých päťdesiat strán jemne vytrpela s pocitom, že sa nikdy nedočkám dialógu, ale potom som pochopila o čo ide. V autobuse ma to tak strhlo, že ma začalo trochu pobolievať brucho a cítila som tam veľmi zvláštne šteklenie. Asi to nebola túžba po sexuálnej deviácii, ale niečo vyššie. Unieslo ma to. Srdce mi bilo ako splašené a po rukách mi behali mravce. Prečítajte si to. Neoľutujete. Niečo tak dekadentné stojí za povšimnutie.
Napadlo u nás desať centimetrov snehu. Konečne cítim vo vzduchu to, čo tam v decembri má byť. Nenakupujem darčeky. Tento rok som si to zakázala. Ak budem chcieť niekomu niečo venovať, bude to ručne vyrobené.
V poslednej dobe nosím sukne a šaty. Cítim sa ako žena. Vysoká sukňa, útly driek, dlhé, mierne vlnité vlasy, výrazne namaľované oči. Znášam zvláštne pohľady ľudí. Prečo nič nepovedia?

Spomienky na najkrajšie leto

Fotila Lulu




Dokonalá momentka. Jedna z mojich najobľúbenejších fotografií

1 comment:

  1. Knihu přečtu. A proč lidé nic nepoví...asi se stydí, ale buď ráda i za ty pohledy, dokazují, že nejsi šedá myška, že jsi originální :-) Moc hezké fotky. Stále máš tu poslední jako pozadí na monitoru? Také ráda vpzomínám na letošní léto - a na dny s Tebou.

    ReplyDelete