Jun 14, 2011

Keď tak nad tým uvažujem, som v podstate zlý človek. Neverím na pravú lásku, na ľudí som zlá, neviem či mám svojich priateľov úprimne rada, málo sa usmievam, mračím sa. Som ale zameraná na dávanie. Veľmi rada ľudí obdaruvávam, lebo sama som rada obdarovaná a poznám ten krásny pocit. Preto som sa rozhodla niekomu niečo dať. Stačí mi napísať komentár pod článok, ktorý bude obsahovať Váš pohľad na svet. Šťastlivcovi by som vec chcela predať osobne...


Je to starožitný prívesok. Dobová bižutéria. Manuálne zručný človek si z neho môže vyrobiť brošňu, alebo prsteň. Ja som na rozdávanie tejto prednosti zaspala.
Ak budem mať dobrú náladu, ešte pridám nejaké prekvapenie.

12 comments:

  1. ja vubec nevim co mam delat se svym zivotem a hrozne casto se citim uplne prazdne. hlavne jsem zjistil, ze me asi nenaplnuje ani (skoro) laska, tak co teda?!
    miluju svoje pratele, to muzu uprimne rict. jsou to takovi bohove, uplne je vyznavam. ale narozdil od tebe, zda se, jsem dost skrt. coz neznamena ze ty lidi nemam rad, proste se nerad delim. o veci, o hudbu (proto ji na blogu tolik neresim), o lidi.
    privesek je peknej, sel bych do nej.

    ReplyDelete
  2. pohled na svět? zamlženej. pořád se hledám a chybuju a vůbec nevim, co chci a pak myslim, že to vim a hned na to chci něco jinýho. takže i to, jak vidim svět, je pořád tak nějak nejasný, zahalený mlžnym oparem.
    (vypila sem teď lahev cinzana, tak to má na to asi taky vliv, pardon...)

    ReplyDelete
  3. Raz som hore, raz dole. Niekedy skáčem od radosti a hovorím si, že som sa narodila pod šťastnou hviezdou, inokedy sa utápam v sebaľútosti, že život nie je fer a vždy si musím všetko odmakať. Ale nech už som na tom akokoľvek blbo, vždy si poviem, že existuje kopec ľudí, ktorí sa majú horšie ako ja a zvládajú to. A to ma istým spôsobom poháňa vpred. Som na seba veľmi prísna a sebakritická, no snažím sa byť aj objektívna... Život je aspoň z malej časti taký, aký si ho urobím. Veľmi veľa robí pohľad na svet..a ja sa ho snažím mať čo najtriezvejší, no i mierne pozitívny...

    ReplyDelete
  4. Ja si zas pripadám ako stále sa naháňajúca za úspechom, v hocičom ... vo všetkom sa snažím byť úspešná a včera som práve nad tým rozmýšľala či je to tak správne a či som takto šťastná.. a zistila som že som a keby som nebola tak to jednoducho zmením .. A možno to skús aj ty... jednoducho nerieš či je správne to čo robíš a ako sa správaš riaď sa srdiečkom a všetko to pôjde :))

    Mimochodom páči sa mi tu ;-) sledujem :))

    ReplyDelete
  5. Ja pridám asi koment, ktorý sa k tým predchádzajúcim nebude celkom hodiť ale môj pohľad na svet je taký, že všetko čo je okolo mňa odráža moje vnútro. Všetko čo sa mi kedy prihodilo a čo sa s mojím životom v každej minúte deje je výsledkom toho čo som si k sebe pritiahla myšlienkami. Každý deň som vďačná za to, že mám kde spať, mám čo jesť, mám okolo seba dobrých ľudí a mám aj nejaké tie drobné v peňaženke. Prežívam lásku či k ľuďom alebo k veciam, ktoré mám okolo. Láska je základ, vyšší zákon, hybná sila všetkého. Od lásky k sebe samému sa odvíja akýkoľvek iný vzťah v živote. Neobklopujem sa ľuďmi, ktorí mi vadia, neusmievam sa na koho sa nechcem, nie som milá k niekomu ku komu taká byť nechcem. Čisté vzťahy, čistá láska, čisté vnímanie.

    ReplyDelete
  6. Můj pohled na svět je takový zasněně realistický - na jednu stranu věřím na osud, setkání, spřízněné duše...na druhou si myslím, že za svůj život sami zodpovídáme a jaký si ho uděláme, takový ho máme. I proto nemám ráda obviňování světa okolo - každý může přestat a dát životu nový směr. Celkově ten svět vidím jako hromadu protikladů - sama o sobě říkám, že mám devět tváří, jako kočka životů :)

    Jsem ráda, že takovéto otázky někdo pokládá a že se k nim mohu vyjádřit.

    ReplyDelete
  7. Stella mozes to dat mne. Klido pido, vsak vies, ze u mna sa veci nestratia :)

    A pohlad na svet? to musim? lebo ked sa na tento svet kuknem chce sa mi plakat...

    ReplyDelete
  8. Môj pohľad na svet je podľa toho ako sa vyspím. Niekedy sa snažím myslieť optimisticky ale potom príde osoba, ktorá mi všetko skazí a zas som ironický pesimista. Zdá sa mi, že v dnešnom svete je všetko o peniazoch, úspechu, podrazoch a proste žijem v dobe, ktorá je užasná máme internet a rozne iné technické vymoženosti ale ľudia sú zly. No celkovo si myslím, že nič sa nedeje náhodou a verím v osud aj ked aj tomu treba sem tam pomôcť no a ako to tak čítam nemá tento komentár absolutne žiadny zmysel :)

    ReplyDelete
  9. to,aký mám na svet pohlad teraz v mladosti sa vždy mení,podla toho čo práve cítim,takže sa neviem presne vyjadriť,a navyše,je toho vela očom by som napísala(prachy verzus chudoba,prepych verzus hlad atd.)..ale jedno viem...že raz,ked budem stará,chcem,aby môj pohlad bol vniečom taký,ako je napríklad táto starožitná vec...aby ked si zrekapitulujem svoj celý život v starobe,tak budem mocť povedať,že aj napriek tomu,že bol možno trošku skazený,nie vždy dokonalý a často krát som padla na hubu ale bol plný krás a plnohodnotných zážitkov,a všetko to sa bude odrážať v mojej tváry...dúfam,že aj ked bude zvráskavená ako napríklad kúsky hrdze na tomto prívesku,tak v očiach budem mať lesk a štastie ako tie jasné červené kamene na ňom...

    ReplyDelete
  10. lidi jsou zlí. hořce podkopávám samu sebe a všechnu krásu obírám na kost. nenacházím nic, co by mne zcela naplňovalo. snad jen drobné chvíle, které zachraňují den. otevírání obálky, třešně, déšť. sdílím Tvůj pocit ohledně darování. nevím pořádně, kam směřuji, protože nejsem k ničemu dost dobrá. ale i přes to všechno je mi občas krásně.

    ReplyDelete
  11. Žijeme v dobe, keď najväčšou nadávkou je: "Ty intelektuál!" (trpký úsmev)
    Napriek tomu sa neprestanem obklopovať písmenami kníh, tónmi muziky, krásou minulosti a ľuďmi, na ktorých nadávka spadá.

    Stella, máš krásny a nedocenený blog. Ale povedať môžem, že spríjemňuje mi môj súkromný svet. (Minerva)

    ReplyDelete