Mar 26, 2011

Moja babička, ktorá zomrela pred necelým rokom a pol po sebe zanechala veľa vecí. Vrátane kníh. A keďže knihy majú v našej rodine veľkú hodnotu, nemáme to srdce dať ich len tak preč. Bohužiaľ sa nájde veľa duplikátov. Napríklad Komu zvoní hrana. Chcela by som ju niekomu podarovať. Ak máte záujem, napíšte mi niečo o svojej obľúbenej literatúre a ja potom niekoho vyberiem. Knihu pošlem, alebo osobne predám ak to bude možné. Píšte do stredy prosím. Snáď Vám padne na úžitok, je jedna z mojich obľúbených.

Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj; smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy neodvažuj ptát komu zvoní ta hrana. Zvoní tobě.

John Donne


5 comments:

  1. hmmm ja som pisala nedavno clanok u seba o svojej oblubenej literature :)

    ReplyDelete
  2. Hi Doll :) you won the Dinosaur Cuff :):)
    xoxo

    ReplyDelete
  3. Stella to myslis vazne????? juuuu to sa tesim!!!!!!

    ReplyDelete
  4. typicke, meskam.... tak aspon dam, ze anna zo zelenho domu? :-D ale vazne, teraz som precitala Velky zosit od Agoty Kristof, jednoduche, silne, mrazive.... niektore obrazy si neviem vymazat z hlavy....

    ReplyDelete