Apr 30, 2011

Mám rada plodné dni. Vstávala som krátko po siedmej, o pol deviatej som bola na konzerve, o pol jedenástej som nakupovala v sekáči (všetko po 50 centov!) a o hodinu na to som zase bola na centrálnom trhovisku a doslova som sa napráskala v jednom ázijskom bistre za 2€.
Po obede som sa išla prejsť na bicykli k jazeru a ako správny introvert som sedela na šatke, pila pivo, fajčila ubalenú cigaretu, počúvala hudbu a myslela na seba a blízke okolie. Za tú dobu okolo mňa preplávala jedna veľká ryba, ondatra, preletela vážka a straka. Zaujímalo by ma, aké je to žiť pod vodou. Raz som mala taký sen, že si idem brať vodníka a moja mama sa strachuje o to, či budem môcť hrať nad klavír aj pod hladinou a tiež mi hovorí, že budem modrá ako mŕtvola. Ten vodník bol pekný. Ako ten s Kytíc.
Bola som aj jazdiť. Po deviatich mesiacoch som sedela na koni. Prečo som ja sprostá skončila. Chýbal mi ten konský zápach a tiež kúsance od mladých nevycválancov. Modrina na ramene mi ešte stále rastie a pulzuje.










Apr 29, 2011

Nerozumiem celému tomu ošiaľu ohľadom královskej svatby. Keď som videla Kate v šatách ako bozká svojho manžela, chcelo sa mi plakať. Od žiaľu.
Nechcem sa vydať. Ten deň by som rada zažila, ale to potom nie. Ak raz nájdem toho pravého (alebo tú pravú), zinscenujem to. Navlečiem sa do niečoho čierneho, možno bieleho, vyzujem sa, poviem áno na nejakú smiešnu otázku a pôjdem ďalej. Manželstvo je zbytočné zlo. Nikdy si ničím nechcem byť istá. To by ma veľmi rýchlo prestalo baviť.
Mimochodom, teória o trojitom androgýnovi je u mňa vskutku nepoužiteľná. Som prevelice žiarlivá, i keď to nedávam moc najavo. Nerada sa bozkávam pred obecenstvom a tiež na verejnosti nerada rozdávam nežné dotyky. To by malo byť iba doma a len s mierou, nech je to vzácne. Nech to neomrzí.
Chcem mať polovičku, čo mi strelí facku, keď sa prejaví moje výbušné alter ego. Chcem niekoho, kto ma aspoň trochu okreše. Potrebujem to. Ak si niekto trúfne byť na mňa 24 hodín denne (to hádam nie), oprava, vtedy keď sme spolu, stále milý, bude zle. Rýchlo ma to prejde. Potrebujem neistotu, aby boli všetky moje zmysly napäté.
To je moja predstava lásky.


Apr 27, 2011

Milujem vôňu orgovánu. Ak sa raz náhodou stane, že budem mať vlastný dom, záhrada bude plná orgovánov.
Držte mi prosím palce. Ak mi zavolá jedna Franúczka a ja sa vykoktám, pôjdem sa starať o dve deti. Možno sa naučím mať ich rada.
Včera som bola v sekáči a kúpila som si dve sukne. Niekedy ma nákupy vytrhnú zo zlej nálady.
Milujem jarné a letné búrky. A keď padajú krúpy, je to ešte lepšie. Už sa teším ako zmoknem do poslednej nitky.
Bola som s Lu na káve. Možno s ňou a Edom budem raz bývať. Je to zvláštne. Asi som bola trojitý androgýn. To znamená, že hľadám nie jednu, ale dve chýbajúce časti. Je to však len teória. Radšej ma nepočúvajte, teda nečítajte.












Apr 24, 2011

Vraj vyzerám lacno. Nie je to môj problém.
Bola som v Bieli. Chodili sme stále k jazeru, pili radlera, spali, pozerali filmy. Fotila som Lu. Chcela by som vyzerať tak nadpozemsky s týždeň neumytými vlasmi a migrénou. Nuž, niekto má šťastie a niekto nie. Asi je mi múzou.
Dnes som vila vence s malou Colette. Veľmi sa jej to páčilo. A aj sa s ním nechala odfotiť na hlávke. Voní po mlieku a slnku.
Som bezdomovec.












Apr 18, 2011

Domov som prišla včera o jedenástej. Na poludnie som už spala a zobudila som sa až ráno o pol šiestej. Toľko zabitého času, ale nevadí mi to. Školu som pretrpela a po nej som si spravila menší výlet do sekáča, kde som konečne našla levisky v mojej veľkosti a ešte takú divnú kabelu. Zatiaľ sa mi nepáči, ale ja sa väčšinou zamilujem až po dlhšej chvíli.
Rím i Benátky sú krásne a boli by ešte krajšie, keby sme nemali takého blbého sprievodcu. Počasie stálo za deravý groš, ale aspoň sme sa neroztopili. Keď bola v noci búrka, hýbalo to našou chatkou, ako keby to bola iba plastová krabica. V noci sme skoro zamrzli. Vôbec som nepila, ak nepočítam tri poldecáky domáceho a glg vodky. Fajčila som skvelé eukalyptové cigarety a štípali ma z nich pery a jazyk. Obdivovala som talianskych chlapov, ale toho pravého som našla až v Benátkach. Počas štyroch hodín som ho stretla a odfotila tri-krát. No Taliansku je trochu od ruky, tak nič. Ehm. Vatikán už nechcem nikdy v živote vidieť, hlavne tých 520 schodov na svätopeterskú vežu hore a späť. Dúfam, že moje lýtka budú aspoň trochu pevnejšie. Slovenská pizza je lepšia než tá pravá talianska. Som správny buran. I keď, u nás nám nenosia tiramisu zadarmo preto, že sme pekné a zo Slovenska.
V tomto článku Vám ukážem ľudí. Tí ma zaujímajú oveľa viac, ako pamiatky. Teda myslím ako objekty. Fotky som neupravovala. Niektoré sú aj pekne rozmazané, ale to mi je jedno. Podľa mňa, fotka nemá menšiu cenu ak je trochu rozmazaná. Má iba inú atmosféru. Nájdete toho vyvoleného?