Mar 26, 2011

Prvý týždeň v škole po chorobe je vždy najťažší. Snáď to zvládnem. Vymenila som si štafetu s Paťou.
Ráno konzervatórium, potom jedinečná atmosféra centrálneho trhoviska, kde som ochutnávala kyslú kapustu a včelie medy. Niekedy Bratislavu naozaj zbožňujem. Taktiež som bola v Ikei a pribudlo mi pár nezbytností. Ešte teraz sa spamätávam z toho všetkého jedla.
Strašne rada cestujem vlakom keď je zamračené počasie.
Keď som bola chorá a strašne znudená, vyskúšala som, či zvládnem zoshredovať tričko. Je to len skúšobný kúsok, ešte uvidím, či to má zmysel. Ale som na seba mierne hrdá. Som totiž antitalent na čokoľvek, čo má nádych ručných prác.


Viem, že môj zadok nie je veľmi fotogenický, ale tak.




Mám ten najsexi možný výhľad z postele. Rovno na Umine/Miine prsia.

Biely čert.







Viete čo znamená Zi-Zi po francúzsky? (názov tých guličiek)

Moja babička, ktorá zomrela pred necelým rokom a pol po sebe zanechala veľa vecí. Vrátane kníh. A keďže knihy majú v našej rodine veľkú hodnotu, nemáme to srdce dať ich len tak preč. Bohužiaľ sa nájde veľa duplikátov. Napríklad Komu zvoní hrana. Chcela by som ju niekomu podarovať. Ak máte záujem, napíšte mi niečo o svojej obľúbenej literatúre a ja potom niekoho vyberiem. Knihu pošlem, alebo osobne predám ak to bude možné. Píšte do stredy prosím. Snáď Vám padne na úžitok, je jedna z mojich obľúbených.

Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj; smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy neodvažuj ptát komu zvoní ta hrana. Zvoní tobě.

John Donne


Mar 16, 2011

Som stále doma. Pozerám filmy, počúvam hudbu, prejedám sa, žialim, sťažujem sa.
Chcem byť zdravá. Aspoň niečo. Išla by som sa v piatok socializovať na koncert a do vinárne. Jediné, čo mi asi vyjde, je opäť Bratislava a konzervatórium. Nechce sa mi. Všetko na mňa padá, aj klavír.
Zaujímalo by ma, koľko ľudí sa v dnešných časoch ešte zaoberá klasickou hudbou. Chýbajú mi takéto styky. Aspoň si pustite Griegov koncert (všetky tri časti), zavrite oči a nechajte pracovať fantáziu. Viem si ho v hlave prehrať naspamäť. Toto jediné ma ubíja. Že moja muzikálnosť je oveľa ďalej než moja technika. Zžiera ma závisť a hnev. Prečo som nemohla chodiť na klavír odmalička. Dobre, viem. Ruky ma bolia i po pár rokoch, ale bolesť sa dá zniesť... Hudba bola, je a bude môj život.











Mar 6, 2011

Foťák mám konečne doma. Zbožňujem ho.
Včera bol krásny deň. Najprv konzervatórium a potom nás čerstvo 90-ročný profesor pozval na obed do jednej nóbl reštaurácie s krásnym šteniatkom boxera. Bola som aj v babičkinom byte. Je tam strašné ticho.
V piatok som bola na plese. Na to, že som pretancovala na vysokých opätkoch dosť času, nohy ma nebolia. Čakala som niečo horšie. A vyhrala som krásne retro skleničky do nového bytu...
Ako sa tak pozerám na fotky z Prahy, nadávam si. Neodfotila som skoro nič. Môj prístup k foteniu je veľmi zvláštny.
Plánujem sa váľať v posteli a čítať poéziu. Či už Kytice, Máj alebo Básnik a žena. Slnko ma ťahá von, takže asi sa nechám.









Prepáč Wendy



Tieto tri fotky fotila Sabinka.


Vianoce prišli tento rok skôr

Neskorý darček k narodeninám

Maľovala som