Jan 28, 2011

Tieto dni trávim počúvaním Dobšinského rozprávok, alebo pohúpavaním sa do rytmu psychedelických skladieb. Taktiež objavujem stále viac a viac času na čítanie všetkých tých skvelých kníh, ktoré kedy boli napísané. Mať peniaze, tak nie na oblečenie a jedlo a podobné zbytočnosti, ale na tucty kníh by som ich dala, od poézie cez sci-fi, až po božskú klasiku.
Práve počúvam Chopina. V jeho etudách vnímam celý jeho život a aj smrť.
Mám náladu sa zamilovať. Vidím okolo seba toľko lásky, ale nejak sa mi v plnej podobe vyhýba. Možno sa ma bojí.
Chcem schudnúť na kosť a mať vlasy po pás, kruhy pod očami a zasnený úsmev. Tancovala by som bosá po snehu a tak. Príjemná predstava. Zaspávať v noci nad knihou a zobúdzať sa za úsvitu. Nuž, kráti sa mi čas, už aby som pridala do kroku.










Ja s Anetkou. Jediné dieťa, ktoré zbožňujem...

Jan 18, 2011

Posledné dni trávim počúvam The Velvet Underground, The Stranglers a Syda Barretta a k tomu sa ešte aj občas učím.
V sobotu som zase zhrešila s Lulu a jej Edom po gastronomickej stránke. V noci sme všetci prišli domov, Lu padla s teplotou do postele a ja som výrazne pretrhala kontakty s, pre mňa už neexistujúcim, svetom.
V nedeľu som bola s Edom na nekonečnej prechádzke. Ja v gumákoch, on v topánkach s kovovou špičkou. Nič nám nebolo cudzie. Ani potok, ani blatové polia. Prešli sme okolo 10 kilometrov, obdivovali srnky, starý kovový železničný most, siahodlhé pláne, predstavovali sme si nás, sediac na koňoch, ich prekonávať.
Som neskutočne šťastná. Je mojím životným údelom prežívať šťastie i smútky iných. Možno preto som taká suchá vo vlastnom osobnom živote.
Raz vás však všetkým strčím do vrecka mojich nohavíc. A verte, že tam nie je moc miesta.