Nov 30, 2010

Ako som tak dnes sedela v autobuse smerom domov, zahliadla som vonku jedno pochybne vyzerajúce indivíduum. Hádzal prázdne fľaše od vína do triedeného odpadu a pred tým, ako tam každú jednu hodil, najprv ju obrátil proti svetlu a vypil posledné kvapky. Pán, čo sedel predo mnou, iba neveriacky a pohoršene krútil hlavou. To mi vyčarilo na tvári veľký úsmev a celý zvyšok jazdy som si pospevovala. Ako málo stačí k detskej radosti.
V sobotu som dostala svoj prvý strom. Presnejšie nektarinku a je vyššia ako ja! Dala som jej meno Georgette (Žoržeta). Dúfam, že vydrží, lebo ja som schopná nechať vyschnúť aj kaktus. Snáď je to odolná odroda. Uf.
Milujem film Un long dimanche de fiançailles alebo skôr milujem hlavného predstaviteľa a jeho krásnu jazvu? Taktiež si rada sama sebe čítam nahlas po francúzsky a zhľadávam svoj prízvuk obstojným.


Princ William je neoriginálny

Moja sestra mala opäť náladu na dary


Káva v džezve s kardamónom

Sestra v mojich šatách s mojimi perlami


Nov 22, 2010

Prechovávam veľký odpor a nepochopenie k ľuďom, ktorý zašľapujú dážďovky. Za prvé je to nechutné a za druhé je to vražda.
V týchto sychravých dňoch rada počúvam Debussyho. Etude pour les arpeges composes, La plus que lente, Passepied, Reverie a Arabesque no. 1.
Tiež máte pri počúvaní hudby pocit, ako keby vám stiahlo vnútornosti, zaskočí vás triaška a buď sa rozplačete alebo rozosmejete? Ja si občas od radosti nad krásou hudby poskočím.
Mimochodom, nemohla som si nevšimnúť, že mám 8 pravidelných čitateľov a moc ma to teší. Keď som začínala, myslela som, že ma bude čítať iba Eva a nanajvýš božská Karolina alebo tiež Ašu... Ďakujem.








Nov 21, 2010

Nenapĺňa ma pocit ničnerobenia a predsa to robím.
Nemám rada, keď niekto predčíta knihu. Je to strašne neosobné. Veď tá kniha poskytuje neskutočne krásnu možnosť. Sama sa nám číta. Čítané slovo nespĺňa to, čím by malo byť.
V posledných dňoch žijem Wildovým Dorianom Grayom. Zaujímalo by ma, či sa mi o ňom v noci sníva.
Ak ste nevideli The Dreamers, napravte to. Pohľad Théa hýbe vnútorným svetom.
Sú tri hodiny. Vonku je opar, ktorý napomáha starnutiu... ako všetko vráskavie.
Mama mi raz povedala: "Nezáleží, či budeš lesbou alebo budeš heterosexuálna. Ak budeš šťastná, budem šťastná i ja."


Dostala som od spolužiaka čokoládu




Ani môj fotoaparát nie je schopný zachytiť všetky tie farby







Nov 15, 2010

Dnes som vypila pol litra zeleného čaju a dve kávy. Asi to je príčinou mojich obviazaných nôh. Spadla som priehlavkami na obrubník pri vystupovaní z autobusu. Teraz mám na lýtkach dva z prírodných divov sveta.
Tiež niekoho iného kofeín uspáva a unavuje tak, ako mňa?
Mama o tom ešte nevie, ale zajtra sa do školy nevyberiem. Nie kvôli písomke z fyziky a angličtiny, ale preto, že sa mám príliš rada.
Začína zimný čas a moje telo si pýta stále viac a viac jedla.
Asi som šťastná.
Ďalší z mojich spolužiakov oficiálne vkročil do sveta dospelých. Už aj ku mne sa pomaly približuje zapálený koniec lanka. Vybuchnem na Silvestra.

Nemám rada vianočnú výzdobu dva mesiace pred Vianocami



Lepšie, než zbierať papierové vreckovky, alebo chlapov


Vždy som chcela šaty usporiadané podľa farby, začínam sa učiť

Dar od sestry na moje nevďačné uši



Nov 1, 2010

Namáčam si salónky a tyčinky merci do čaju na priedušky, zatiaľ čo moja spotreba kapesníkov závratne stúpa. Načo som sa dala zaočkovať?
Mám neskutočnú dilemu! Christopher alebo Jesse? Alebo snáď o 10 rokov mladší Luke? To sú choré pochody. Mám zamorený mozog.
Je to presne rok čo odišla babička a ja nemôžem ísť na jej hrob, ktorý leží 110 km na juhozápad. Foťák leží na stole a hneváme sa na seba, lebo má malé ISO a každým dňom sa ťažšie a ťažšie fotí v tomto egoistickom počasí. Pustite si toto, toto a toto. Moje obľúbené tri za posledný týždeň. Úplne mimo seba. Prvá sa mi páči iba v tejto verzii, druhá ma dobre naladí a tretia ma vždy dostane svojou mohutnosťou a nechutnosťou.
Už občas viem použiť staré francúzske R v štýle Piaf a Aznavoura, vuuhu.